MOGUĆNOSTI GPS nadzor Kontrola potrošnje goriva Identifikacija vozača Analiza stila vožnje Alarmi i obavijesti Izvještaji i obračuni Anonimna vožnja Planiranje ruta PREDNOSTI Smanjite troškove poslovanja Povećajte efikasnost radnika Smanjite potrošnju goriva Pojednostavite održavanje vozila Optimizirajte poslovne procese Automatizirajte obračune i izvještaje
Blog O nama Buzinski prilaz 32 10010 Zagreb, Croatia

+385 1 549 71 80

MIREOFLEET BLOG

Savjeti za nadzor voznog parka u 2024. godini

Uskoro ulazimo u 2024. godinu – a tehnologija nadzora voznog parka doživljava značajne promjene.

SVI BLOGOVI

S napretkom tehnologije i povećanjem potrebe za efikasnim nadzorom vozila, voditelji voznih parkova moraju biti spremni na prilagodbu i usvajanje novih pristupa. U nastavku saznajte koji će trendovi i tehnološke inovacije utjecati na upravljanje voznim parkovima u 2024. godini.

1. Napredna analitika postaje ključan dio GPS nadzora vozila

Napredna analitika igra ključnu ulogu u optimizaciji upravljanja voznim parkom. Pravilnim korištenjem alata za GPS nadzor, voditelji voznih parkova moći će bolje razumjeti načine na koji njihovi vozači upravljaju vozilima, efikasnije optimizirati rute i unaprijediti poslovne procese.

2. Automatizacija i povezivanje sustava za nadzor vozila s drugim alatima

Integracija GPS sustava za nadzor s drugim tehnološkim rješenjima, poput sustava za planiranje resursa, postaje ključna je za unaprjeđenje procesa i povećanje efikasnosti voznog parka.

S druge strane, automatizacija uključuje mogućnosti poput automatskog praćenja lokacije vozila i analize podataka o vožnji – što dovodi do efikasnijeg i proaktivnijeg upravljanja voznim parkom.

3. Fokus na sigurnost i privatnost podataka

Kako raste količina podataka koju sustavi za nadzor vozila mogu prikupljati, tako raste i potreba za zaštitom privatnosti. Važno je uspostaviti stroge protokole i pridržavati se najboljih praksi vezanih uz zaštitu privatnosti kako bi se osigurali i osobni podaci vozača, ali i same kompanije.

Edukacije zaposlenika o sigurnosnim mjerama i kontinuirano praćenje sigurnosnih sustava bit će neke od važnijih aktivnosti za voditelje voznih parkova u 2024. godini.

4. Održivost voznog parka

Ekološka održivost postaje sve važniji faktor u nadzoru voznih parkova. Sustavi za GPS praćenje vozila mogu pomoći u smanjenju neželjenih emisija kroz optimizaciju ruta i smanjenje potrošnje goriva.

Uz to, brojne kompanije već sada u svoje flote uvode veći broj električnih vozila, dok su paralelno fokusirane na praćenje emisija CO2 i izradu energetski efikasnih ruta putem sustava za nadzor vozila.

5. Prilagodba novim regulativama

U 2024. godini će voditelji voznih parkova morati posebnu pažnju obratiti na izmjene zakona i nove regulative koje će utjecati na procese vezane uz nadzor vozila.

Ovdje će poseban fokus biti postavljan na promjene u regulativama vezanim uz privatnost podataka, ekološku održivost i sigurnost vozila.

Budućnost nadzora voznog parka

Kako se tehnologija razvija, tako se razvijaju i metode nadzora voznih parkova. U 2024. godini, fokus će biti na integraciji naprednih tehnologija, povećanju sigurnosti i privatnosti podataka, promicanju ekološke održivosti, te prilagodbi novim regulativama.

Voditelji voznih parkova koji svoje procese i flote brže i efikasnije prilagode promjenama, bit će bolje pozicionirani za uspjeh u ovoj industriji.

IZDVOJENI BLOGOVI

Savjeti za unaprjeđenje vlastitog voznog parka

Najveći izazovi u upravljanju voznim parkom

Od profitabilnosti i sigurnosti do zakonodavstva i produktivnosti, voditelji flota se suočavaju s različitim izazovima.

Saznajte više

Napredne strategije za nadzor vozila i strojeva

Nadzor vozila je sofisticiran proces koji uključuje strategije za optimizaciju performansi, sigurnosti i održivosti.

Saznajte više

Na što trebate pripaziti kod odabira sustava za nadzor

Odabir odgovarajućeg sustava za praćenje službenih vozila i strojeva postaje ključan za efikasnost i sigurnost.

Saznajte više

ZATRAŽITE PONUDU

Smanjite troškove voznog parka uz sustav za GPS praćenje vozila

Pošaljite nam svoje kontakt podatke i naš će vam se tim povratno javiti kroz 24 sata.