MOGUĆNOSTI GPS nadzor Kontrola potrošnje goriva Identifikacija vozača Analiza stila vožnje Alarmi i obavijesti Izvještaji i obračuni Anonimna vožnja Planiranje ruta PREDNOSTI Smanjite troškove poslovanja Povećajte efikasnost radnika Smanjite potrošnju goriva Pojednostavite održavanje vozila Optimizirajte poslovne procese Automatizirajte obračune i izvještaje
Blog O nama Buzinski prilaz 32 10010 Zagreb, Croatia

+385 1 549 71 80

MIREOFLEET BLOG

Usporedba troškova i koristi GPS praćenja vozila

GPS praćenje vozila putem naprednih sustava poput MireoFleeta donosi niz benefita u upravljanje voznim parkom.

SVI BLOGOVI

U suvremenom poslovanju, gdje su točnost i učinkovitost od ključne važnosti, ovakvi sustavi postaju neizostavni. MireoFleet pruža dublji uvid u operativne procese, omogućujući poduzećima da optimiziraju logistiku, smanje troškove i poboljšaju sigurnost flote.

Istražimo malo detaljnije kako se troškovi implementacije ovakvih sustava uspoređuju s brojnim koristima koje donose.

Prednosti GPS Praćenja

Poboljšanje operativne efikasnosti

MireoFleet optimizira logističke operacije kroz precizno planiranje ruta i smanjenje vremena mirovanja. Jedno domaće građevinsko poduzeće s preko stotinu kamiona u floti uspjelo je skratiti ukupno vrijeme provedeno na cestama za 14% nakon implementacije GPS praćenja putem MireoFleeta. Na ovaj su način istovremeno povećali produktivnost i smanjili operativne troškove.

Smanjenje troškova goriva

Optimizacija ruta putem MireoFleeta omogućuje smanjenje potrošnje goriva, dok praćenje ponašanja vozača eliminira neautorizirano korištenje vozila.

Povećanje sigurnosti voznog parka

Kontinuirano praćenje vozača i automatska upozorenja o prebrzoj vožnji ili nepropisnom ponašanju pridonose sigurnosti. MireoFleet također omogućuje brzo reagiranje u slučaju nesreće ili kvara, što smanjuje rizike i pomaže u sprječavanju daljnjih problema.

Upravljanje vozačima i performansama

MireoFleet pruža detaljne izvještaje o performansama vozača, poput prosječne brzine, naglih ubrzanja i kočenja. Ti podaci omogućuju voditeljima flota da optimiziraju stil vožnje, što smanjuje trošenje vozila i povećava sigurnost.

Automatizacija izvještavanja

Automatizirano izvještavanje putem MireoFleeta smanjuje administrativne troškove i olakšava usklađenost s regulativama. To rezultira bržim i točnijim izvještajima koji pomažu u donošenju informiranih odluka.

Analiza troškova implementacije GPS Praćenja

Mjesečni troškovi

Instalacija MireoFleeta, održavanje uređaja za GPS praćenje, kontinuirana korisnička podrška te redovito ažuriranje softvera dio su fiksnih i unaprijed dogovorenih mjesečnih troškova. No omjer koristi i troškova je uvijek povoljan jer se troškovi brzo nadoknade kroz uštede u radu, administraciji i gorivu.

Odnos troškova i koristi

Dugoročno, troškovi GPS praćenja se vraćaju kroz značajne uštede. Tvrtke koje koriste MireoFleet svoje administrativne troškove mogu u prosjeku smanjiti za 15%, dok se troškovi goriva smanjuju za čak 18%. Kada se na to dodaju i brojne optimizacije poslovnih procesa – investicija u sustav za GPS praćenje voznog parka dolazi s velikim povratom.

Zaključak

GPS praćenje vozila putem MireoFleeta donosi brojne prednosti, od optimizacije procesa do povećanja sigurnosti i uštede goriva. Poduzeća koja traže učinkovitost i konkurentsku prednost trebaju razmisliti o investiranju u ovakve sustave kako bi unaprijedila svoje aktivnosti i osigurala dugoročni uspjeh.

IZDVOJENI BLOGOVI

Savjeti za unaprjeđenje vlastitog voznog parka

Najveći izazovi u upravljanju voznim parkom

Od profitabilnosti i sigurnosti do zakonodavstva i produktivnosti, voditelji flota se suočavaju s različitim izazovima.

Saznajte više

Napredne strategije za nadzor vozila i strojeva

Nadzor vozila je sofisticiran proces koji uključuje strategije za optimizaciju performansi, sigurnosti i održivosti.

Saznajte više

Na što trebate pripaziti kod odabira sustava za nadzor

Odabir odgovarajućeg sustava za praćenje službenih vozila i strojeva postaje ključan za efikasnost i sigurnost.

Saznajte više

ZATRAŽITE PONUDU

Smanjite troškove voznog parka uz sustav za GPS praćenje vozila

Pošaljite nam svoje kontakt podatke i naš će vam se tim povratno javiti kroz 24 sata.