MOGUĆNOSTI GPS nadzor Kontrola potrošnje goriva Identifikacija vozača Analiza stila vožnje Alarmi i obavijesti Izvještaji i obračuni Anonimna vožnja Planiranje ruta PREDNOSTI Smanjite troškove poslovanja Povećajte efikasnost radnika Smanjite potrošnju goriva Pojednostavite održavanje vozila Optimizirajte poslovne procese Automatizirajte obračune i izvještaje
Blog O nama Buzinski prilaz 32 10010 Zagreb, Croatia

+385 1 549 71 80

MIREOFLEET BLOG

5 načina kako vam GPS nadzor vozila pomaže uštedjeti novac

U današnjem konkurentnom poslovnom okruženju, upravljanje voznim parkom bez GPS nadzora može biti skupo i neučinkovito.

SVI BLOGOVI

GPS nadzor ne samo da vam omogućuje praćenje lokacija vozila u stvarnom vremenu, već pruža i dubinski uvid u upotrebu vozila i ukupnu efikasnost flote. Ovakav sustav za nadzor omogućuje voditeljima voznih parkova da donose odluke zasnovane na podacima – što rezultira značajnim smanjenjem troškova i povećanjem produktivnosti.

1. Smanjite troškove goriva pomoću efikasnog nadzora vozila

GPS nadzor vam omogućuje precizno praćenje i analizu navika vožnje, identificirajući ponašanja koja dovode do nepotrebne potrošnje goriva – poput prekomjerne brzine, praznog hoda motora i korištenja neefikasnih ruta.

Moderni sustavi za GPS nadzor vozila mogu automatski upozoriti vozače kada prekorače ograničenje brzine ili kada vozilo ostave u mirovanju dulje od predviđenog. Također, napredna analitika pruža uvid u potrošnju goriva i daje preporuke za poboljšanje učinkovitosti, što može rezultirati smanjenjem troškova goriva od 20 do 30%.

2. Optimizirajte rute koristeći napredne mogućnosti fleet management sustava

GPS tehnologija omogućuje automatizirano planiranje i optimizaciju ruta, što ne samo da skraćuje vrijeme putovanja, već smanjuje i troškove goriva i trošenje vozila. Napredni GPS sustavi za nadzor vozila koriste prostorno-vremenske informacije o prometu kako bi vam preporučili najučinkovitije rute za izbjegavanje zastoja.

Optimizacija ruta može rezultirati smanjenjem ukupnih kilometara vožnje za 10 do 15% – što direktno utječe na smanjenje operativnih troškova.

3. Unaprijedite aktivnosti vezane uz održavanje voznog parka

Sustavi za GPS nadzor vozila mogu kontinuirano pratiti stanje vašeg voznog parka – to vam omogućuje da servise i preglede planirate na temelju stvarne upotrebe, umjesto fiksnih vremenskih intervala. Ovo uključuje praćenje parametara poput kilometraže, radnih sati motora i trošenja dijelova.

Prediktivno održavanje, temeljeno na podacima iz sustava za GPS nadzor, može smanjiti troškove održavanja za 25-30% – sprječavajući skupe popravke i produljujući vijek trajanja vozila.

4. Povećajte produktivnost radnika uz pomoć GPS analitike

Nadzor vozila i strojeva vam omogućuje detaljno praćenje učinkovitosti vaših vozača – što uključuje vrijeme provedeno na određenim lokacijama i u izvršavanju definiranih radnih zadataka. Ova opcija voditeljima voznih parkova pomaže da kvalitetnije i efikasnije rasporede dostupne resurse i optimiziraju radno vrijeme.

Praćenjem vremena dolaska i odlaska s lokacija, te učinkovitosti na zadacima, vrlo se lako može identificirati prostor za poboljšanje i dodatno povećati produktivnost vozača. U većini slučajeva, pravilno korištenje sustava za GPS nadzor vozila dovodi do povećanja produktivnost vozača od 10 do 15%.

5. Smanjite neovlaštenu upotrebu službenih vozila

GPS nadzor vam pruža neprocjenjive informacije u borbi protiv neovlaštene upotrebe i krađe vozila. Koristeći mogućnost postavljanja i definiranja geografskih zona (geofencing), voditelji voznih parkova mogu u trenutku saznati kada vozilo napusti određeno područje ili se koristi izvan radnog vremena.

Uz to, u slučaju krađe vozila, sustavi za GPS nadzor mogu pomoći u bržem lociranju vozila, čime se smanjuju potencijalni gubitci i troškovi.

GPS nadzor vozila – ključan katalizator uštede

Implementacija GPS nadzora u proces upravljanja voznim parkom nudi brojne prednosti koje se izravno odražavaju na smanjenje troškova i povećanje efikasnosti.

Zbog toga što pomaže u smanjenju troškova goriva, optimizaciji ruta, efikasnom upravljanju održavanjem vozila, povećanju produktivnosti radnika i poboljšanju sigurnosti, GPS nadzor vozila je postao ključan alat u arsenalu modernih kompanija.

Ulaganje u GPS nadzor je za svaku kompaniju koja teži optimizaciji procesa i smanjenju troškova ne samo isplativo, već i neophodno.

IZDVOJENI BLOGOVI

Savjeti za unaprjeđenje vlastitog voznog parka

Najveći izazovi u upravljanju voznim parkom

Od profitabilnosti i sigurnosti do zakonodavstva i produktivnosti, voditelji flota se suočavaju s različitim izazovima.

Saznajte više

Napredne strategije za nadzor vozila i strojeva

Nadzor vozila je sofisticiran proces koji uključuje strategije za optimizaciju performansi, sigurnosti i održivosti.

Saznajte više

Na što trebate pripaziti kod odabira sustava za nadzor

Odabir odgovarajućeg sustava za praćenje službenih vozila i strojeva postaje ključan za efikasnost i sigurnost.

Saznajte više

ZATRAŽITE PONUDU

Smanjite troškove voznog parka uz sustav za GPS praćenje vozila

Pošaljite nam svoje kontakt podatke i naš će vam se tim povratno javiti kroz 24 sata.